Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

Un Tarhanası

Sonbahar ayına girmek üzereyken kış hazırlıkları başladı da bitmek üzere.Bende tarhana yapmak için pazardan malzemelerimi aldım ve hamurunu yoğurdum ki bi gün sonrasında uzun süreli sehir dışına çıkmam gerekti.Bunun üzerine tarhanamı kurutup ,çekmek ablamın üstüne kaldı.Sağolsun çok güzel bi şekilde hazırlamış.Ellerine sağlıkcanım ablam:)

Malzemeleri

2 kilo kırmızı salçalık biber
1 kilo domates
1 su bardağı nohut
1 su bardağı fasulye
3 baş sarımsak
5-6 adet soğan
1 demet maydonoz
1demet dere otu
1 demet nane
göz kararı kaya tuzu

Yapılış
 bütün sebzeleri pişirdim,mutfak robotunda çektim.Büyük  bir kaba boşaltıp alabildiği kadar unla poğaça hamurun dan biraz daha sert bi hamur yaptım. 2 gün mayalanıp dinlendikten sonra küçük parçalar halinde temiz bir örtünün üstüne açık havada kurutulacak şekilde konur tabi bu kısımlarını ablam yaptığı için fotoğrafını çekemedim malesef..bizim  burda kısa sürede kuruyor.tam kıvamına gelip  çok sert nede yumuşak olacak şekilde robotta un haline gelinceye kadar çekilir.Kışın da afiyetle yenir :))))



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder