Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

Güveçte Yaprak Sarması( nefiisss)

Uzun bi aradan sonra bloguma  yeniden kavuşmanın verdiği heyecan içindeyim:) Gerçi çok takipçim olmsa da ben kendimi mutlu etmenin yollarından birini buldum blogumla.
Geçen akşam oğlumu da uyuttuktan sonra ne yapsam diye düşünürken aklıma müthiş bir fikir geldi.Ablamın bahçesin de ki asmadan topladığı taze yapraklarla ( ki küçük kuzum sarmaya bayılır) gündüz alıpta dondurucuya koymadığım kıymayı da hatırlayınca haydiii bakalım şartlar olgunlaştı sinyali beynim de çaktı.
Ya Allah Bismillah diyip işe koyuldum.
Nasıl mı yaptım?
İşte size cevap :)))

Yaprağın ne kadar olduğunu bilmiyorum ama göz kararı bir kiloya yakın vardı sanırım.Öncelikle sıcak suda yaprakları bi güzel yumuşayıncaya kadar haşladım.
Onlar bi kenar da soğurken içini hazırladım

 *Yarım kilo normal yağlı kıyma,
*bir orta boy soğan,
*yarım ça bardağı pirinç,
*1 tatlı kaşıı kekik
*1 tatlı kaşığı kuru nane,
*tuz,
*bir kaşık domates salçası(biraz biber salçası da olabilir ) oğlum acıyı yiyemez diye ben koymadım,
*bir çay bardağı kadar da soğuk su 

ilave edip hepsini karıştırdım.

Veee soğuyan yapraklarımı içine koyarak annemden öğrendiğim sarma tekniğiyle sardım.Toprak güvecin altına kalın bir kaç yaprak koydum ki altına yapışmasın diye.Üzerine de sarmaları dizdim.Benim yapraklarım ve iç harcım tam bir birinine denk geldi.

Domates salçasını sulandırdım,sarmaların üstüne döktüm.Parlak olsun diye biraz da zeytin yağı ve lezzetine lezzet katsın diye de bi kaç parça tereyağı ilave ettim.

Altı kısık ateşte 1,5- 2 saate yakın pişti.
Sonuç mu?

MUHTEŞEMMM...

Afiyet olsun:))))




Bu da pişmiş hali






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder