Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

Yılmaz Morgül--Okyonus



Son günler de sık sık dinlediğim bi eser..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Çiçek mantarı

Ben böyle bi mantarı daha önce görmemiştim.Ama markette görünce denemek istedim.Fena olmadı.Görünüşü orkideye benziyor ama müthiş :)))



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Bildiğimiz Kek

Bildiğimiz benim de her zaman yaptığım bi kek.Ama övünmek gibi olmasın benim elim değince daha bi sıradışı daha bi havalı oluyor ne hikmetse:))))
Tarifine de pek gerek yok gibi.Şekil de aşağı da ki gibi :) işte:) Sanırım bayağı yorulmuşum bu gün .O yüzden sadece resimleri atayım.Tarifler belki sonra gelir;)


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

BU DA KİM?

Kahvesini aheste dudak hareketleriyle yudumlarken, sahipsiz kelimeleri yakalayıp kendine hizmetkar etmek için gözlerini bir avcı edasıyla kullanan bu ADAM kim?

ÇOOOOOOOOOOOO yakın da BURDA!!!!!!







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Güveçte Yaprak Sarması( nefiisss)

Uzun bi aradan sonra bloguma  yeniden kavuşmanın verdiği heyecan içindeyim:) Gerçi çok takipçim olmsa da ben kendimi mutlu etmenin yollarından birini buldum blogumla.
Geçen akşam oğlumu da uyuttuktan sonra ne yapsam diye düşünürken aklıma müthiş bir fikir geldi.Ablamın bahçesin de ki asmadan topladığı taze yapraklarla ( ki küçük kuzum sarmaya bayılır) gündüz alıpta dondurucuya koymadığım kıymayı da hatırlayınca haydiii bakalım şartlar olgunlaştı sinyali beynim de çaktı.
Ya Allah Bismillah diyip işe koyuldum.
Nasıl mı yaptım?
İşte size cevap :)))

Yaprağın ne kadar olduğunu bilmiyorum ama göz kararı bir kiloya yakın vardı sanırım.Öncelikle sıcak suda yaprakları bi güzel yumuşayıncaya kadar haşladım.
Onlar bi kenar da soğurken içini hazırladım

 *Yarım kilo normal yağlı kıyma,
*bir orta boy soğan,
*yarım ça bardağı pirinç,
*1 tatlı kaşıı kekik
*1 tatlı kaşığı kuru nane,
*tuz,
*bir kaşık domates salçası(biraz biber salçası da olabilir ) oğlum acıyı yiyemez diye ben koymadım,
*bir çay bardağı kadar da soğuk su 

ilave edip hepsini karıştırdım.

Veee soğuyan yapraklarımı içine koyarak annemden öğrendiğim sarma tekniğiyle sardım.Toprak güvecin altına kalın bir kaç yaprak koydum ki altına yapışmasın diye.Üzerine de sarmaları dizdim.Benim yapraklarım ve iç harcım tam bir birinine denk geldi.

Domates salçasını sulandırdım,sarmaların üstüne döktüm.Parlak olsun diye biraz da zeytin yağı ve lezzetine lezzet katsın diye de bi kaç parça tereyağı ilave ettim.

Altı kısık ateşte 1,5- 2 saate yakın pişti.
Sonuç mu?

MUHTEŞEMMM...

Afiyet olsun:))))




Bu da pişmiş hali






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

...

Ve bir kuş kanat çırpar özgürlüğe...
Haydi bakalııımmm...
Biriken kitapları okumaya...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS