Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

Portakal Kabuğu Reçeli

Bu gün çok hamaratım :)  gülmeyin öyle bi enerji hissediyorum kendim de... mutfakta kahvaltıydı bulaşıktı diye uğraşırken birden aklıma nerden geldiyse portakal kabuğundan reçel yapmak fikri geldi. Kendimi engellemeye çalıştıysam da başaramadım :) daha öncesin de tadını ve görüntüsünü bildiğim ki bu marketten alınmış bi reçeldi uygulamaya karar verdim.Daha kahvaltı masasını toplamadan girdim reçel işine.Önce kısa bi tarif araştırmasının arkasından önce portakalları yıkayıp kabuklarını hafifçe rendeledim. Büyüklüğüne göre 6 ve 8 parçaya ayırdığım portakalları büyük bir hassasiyetle soydum:) pamuklu bir ipi iğneye takıp bütün kabukları rulo yapıp ipe dizdim.Sıkı olmalı ki açılmasınlar.

Hepsi bitince tencerede kaynayan suyun içine alıp 8-9 dk. kaynadıktan sonra hemen soğuk suyun içine aldım kabukları.Gün boyu suyunu değiştirdim ve en son tadını kontrol ettiğim de acısı çıkmış artık.Pamuklu bir bezin üstüne alıp suyunu kuruttum.O arada şekeri ve suyu tencereye koymuştum bile.Kaynamaya başlayınca da portakallarımızı doğrudan içine ilave ettim.

Yaklaşık bir saat 10 dk.falan kısık ateşte pişti.Kaşıkla suyundan bi tabaa alıp soğutunca kıvamı kendini gösteriyor zaten.Kabuklarda şeffaflaşıp biz olduk der gibiler zaten :)Ilıklaşınca önce suyunu kavanoza süzdüm.Sonrada portakal kabuklarının iplerini çıkarıp onlarıda kavanoza koydum.Reçel güzel görünüyor başardım sanırım:) tadıda yediğim hazır reçelle aynı hatta daha güzel :)

Bu da yemeye hazır hali...
Bu arada portakalların kendileriyle de harika bi konsantre meyve suyu oldu,rendelenmiş kabuklar ise yazın kek ve kurabiyeler de kullanılmak üzere dondurucuya gönderildi.Daha da yapacak bişi kalmadı.Bana aferim,yiyecek olanlara da afiyet olsun :)



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder